2011. augusztus 28., vasárnap

Regő szülinapi tortája

Ez a torta ugyan egy teljesen egyszerű gyümölcstorta, de mégis leírom, hátha valakinek megtetszik vagy ötletet ad. Állítólag nagyon finomra sikerült :)
A tésztája egy vizes piskóta három tojásból, részletesebben:
3 tojás
15 dkg cukor
15 dkg liszt
egy kisebb pohár, kb. másfél deci meleg víz
egy mokkáskanál sütőpor
A sütőt előmelegítjük kb. 175 fokra, és kivajazunk-lisztezünk egy gyümölcstortaformát.
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját jó habosra keverjük a cukorral, majd apránként, felváltva hozzáadagoljuk a sütőporral elkevert lisztet és a vizet. Egyneműre, hólyagosra keverjük, majd félretesszük, és a tojások fehérjét kemény habbá verjük. A tojáshabot nagy fakanállal, óvatos mozdulatokkal a tésztához keverjük, majd az egészet a formába öntjük, és szép világosbarnára, illetve tűpróbáig sütjük.
A krém vaníliapuding, amit a csomagoláson található leírás alapján készítettem, én a Gála krémport jobban szeretem, de az most nem volt itthon :) Ha a tortát kivettük a sütőből, kicsit hagyjuk hűlni, majd óvatosan kifordítjuk a formából. Megkenjük a krémmel, majd meghámozunk és cikkekre vágunk néhány őszibarackot, és ezt tesszük a krémre, a cikkek között maradó résekbe pedig szederszemeket. Természetesen lehet más gyümölcsből vagy befőttből is, nálunk most ez volt aktuális idénygyümölcs.
Szintén a csomagoláson lévő leírás alapján elkészítünk egy zacskónyi színtelen tortazselét, ezt a gyümölcsökre öntjük, és néhány órát hagyjuk hűlni, dermedni. 
Én alapvetően tejszínhabot tennék rá tálaláskor, de most, hogy kánikula volt, vaníliafagyival ettük, és nagy sikere volt!

Nincsenek megjegyzések: